Change language to English

Αξιοθέατα

 

Δήλος

 

Νησί των Κυκλάδων δυτικά της Μυκόνου. Ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος. Γνωστό κατά την μυθολογία λόγω της σύνδεσης του με την γέννηση των θεών Απόλλωνα και Άρτεμις. Όταν η Λητώ έμεινε έγκυος από τον Δια προκάλεσε την οργή της Ήρας η οποία την καταδίωκε παντού. Έτσι ο Δίας με την βοήθεια του Ποσειδώνα προσέφερε καταφύγιο στη Λητώ στο νησί της Δήλου .

Γνωστό από του αρχαίους Έλληνες η Δήλος έχει τη μεγαλύτερη φωτεινότητα σε όλο το κόσμο εκπέμποντας ιονίζοντα μαγνητικά πεδία που δημιουργούν ευεξία και φυσικά όπως και στη Μύκονο ανεβάζουν τον ερωτισμό.

 


 

Ανεμόμυλοι


 

Υπήρχαν 10 σε λειτουργία πριν από χρόνια, ο ένας δίπλα στον άλλον κοιτάζονταν τον βοριά. Οι ανεμόμυλοι έπαιρναν το σιτάρι και το κριθάρι και τα άλεθαν παράγοντας άλευρα για όλες τις χρήσεις.

Η συμβουλή μας: Θαυμάστε του εναπομείναντες ανεμόμυλους πάνω από τη μικρή Βενετία. Εξασφαλίστε τις δικές σας φωτογραφίες στο πιο χαρακτηριστικό μέρος της Μυκόνου.

 


 

Μικρή Βενετία

 

Το όνομα της παλιά Αλευκάντρα παρμένο από τις γυναίκες της περιοχής που έπλεναν στην ακροθαλασσιά του τόπου τα ρούχα τους δηλαδή τα λεύκαναν από καθαριότητα. Αργότερα μετονομάστηκε σε Μικρή Βενετία επειδή όλα της τα σπίτια βρέχονταν από την θάλασσα του Αιγαίου.
Η συμβουλή μας: Το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το ποτό σας θαυμάζοντας το ηλιοβασίλεμα και τα ξύλινα πολύχρωμα μπαλκόνια που θαρρείς πως κρέμονται πάνω από την θάλασσα.


 

Παναγιά Παραπορτιανή

 

Ένα ξεχωριστό αξιόλογο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα που αποτελείται από πέντε διαφορετικές εκκλησίες, στην δημιουργία του οποίου δεν συνέβαλε μόνο ο άνθρωπος αλλά και ο χρόνος που προκάλεσε με τυχαίες φθορές, δημιούργησε ένα τελικό αποτέλεσμα ανεπανάληπτης αισθητικής. Πήρε το όνομα της από το γεγονός ότι βρίσκεται στη ΒΔ πύλη, το «παραπόρτι» του μεσαιωνικού τείχους της Μυκόνου. (Mykonos Tour)




Πέτρος ο πελεκάνος

 

Το 1958 ένας ντόπιος ψαράς βρήκε ένα τραυματισμένο πελεκάνο και τον πήρε στο νησί για να τον φροντίσει. Αφού ανάρρωσε ο πελεκάνος δεν έφυγε ποτέ από το νησί αποτελώντας έτσι την μασκότ της Μυκόνου. Το όνομα του Πέτρος. Ο πελεκάνος πέθανε μετά από ατύχημα το 1985. Από τότε η Μύκονος δεν έμεινε χωρίς πελεκάνο, τιμητικά και ο επόμενος ονομάστηκε Πέτρος. Θα τον βρείτε να τριγυρίζει στα σοκάκια της Χώρας και να τρώει ψαρικές λιχουδιές από τα γύρω μαγαζιά.